_

Visualisatie

Om je magie kracht bij te zetten of zelfs te activeren is visualisatie een onmisbaar instrument en daarom de belankrijkste vaardigheid bij occulte training.
Zonder visualisatie is het bijna onmogelijk om een projectie of connectie te maken met de astrale ruimte. Een woord wat het dichtst in de buurt komt bij visualisatie is fantasie.
Iedereen kan zich nog wel iets herinneren van vroeger waarbij hij of zei iets zag en vader of moeder aangaf dat het gewoon je verbeelding of fantasie was. Veel mensen hebben dit opgeslagen en er ook hun natuurlijke reactie van gemaakt, ofwel het is onderdeel van de ik geworden. Op deze manier zijn helaas veel mensen, zelfs de natuurlijke heksen, die als heks geboren zijn, afgeweken van hun ware pad.
Visualisatie is verbeelding, maar niet alleen maar verbeelding. De verbeelding kan op verschillende niveaus functioneren. De meeste mensen functioneren op het rationele niveau, beïnvloedt door het emotionele en die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Het is zaak om je geest te oefenen om naar het juiste niveau van verbeelding te gaan, dan kan je zelfs met open ogen zien wat je gecreeërd hebt met de kracht van de geest.
Je begint met meditatie om je geest kalm te maken. Vanuit die toestand ga je visualiseren om in een andere toestand of op ander niveau te komen.
Er staan hier een aantal oefeningen, begin met de eerste en blijf deze dagelijks herhalen totdat je het meester bent. Doe het rustig aan, bij de een gaat het sneller als bij de ander maar dat staat los van of je er beter in wordt of niet, dat is afhankelijk van je doorzettingsvermogen.
Het kunnen vasthouden en bepalen wat het gaat doen van het beeld uit de eerste oefening is het belangrijkste wat je onder de knie moet krijgen.

Oefening 1

 1. Ontspan en ga in meditatie
 2. Sluit je ogen en visualiseer het heelal zonder sterren, zo zwart als je je maar kan voorstellen en zover als je kan zien. Het gaat hier niet om het heelal maar om het zwart.
 3. Op dat zwarte scherm visualiseer je een witte cirkel. Als de cirkel een klok was, start bij 12 uur en volg de cirkel rondom met de klok mee, terwijl je dat doet verdijnt de cirkel als een lont die opbrandt en weer het zwart overblijft.
  Maak de witte cirkel dan opnieuw op dezelfde manier met de klok mee.
 4. Houdt het beeld van de cirkel voor tien minuten vast en laat het weer verdwijnen zoals in stap 3.

Als je het beeld kwijtraakt, concentreer je dan op je meditatie, ontspan en probeer het opnieuw. Je kan ook met een kleine cirkel beginnen. Meestal lukt het niet de eerste keren maar geef niet op, herhaal het de volgende dag opnieuw en blijf ontspannen.

Oefening 2

Begin pas aan oefening 2 als je oefening 1 goed beheerst.

 1. Herhaal oefening 1 totdat je het zwarte scherm weer voor je hebt.
 2. Visualiseer de cirkel.
 3. Verander de cirkel in een bol.
 4. Draai de bol rond zodat je alle kanten kan bekijken
 5. Neem de kleur waar of geef het een kleur. Speel met het beeld door de bol te vergroten of te verkleinen, een andere kleur te geven of een ander oppervlak, bijvoorbeeld van ijs, zand..

Als je het beeld kwijtraakt, concentreer je dan op je meditatie, ontspan en probeer het opnieuw. Je kan ook met een kleine cirkel beginnen. Meestal lukt het niet de eerste keren maar geef niet op, herhaal het de volgende dag opnieuw en blijf ontspannen.

Oefening 3

Begin pas aan oefening 3 als je oefening 1 en 2 goed beheerst.

 1. Herhaal oefening 1 totdat je het zwarte scherm weer voor je hebt.
 2. Visualiseer de cirkel.
 3. Verander de cirkel in een bol.
 4. Verander de cirkel in een stuk fruit, let op de kleur, de vorm, de oneffenheden
 5. Visualiseer dat je het stuk fruit met je handen beethoudt, ruikt het, schil het als dat kan, proef het, kauw het, slik het in en volg het helemaal naar je maag. Eet het stuk fruit helemaal op waarbij je dezelfde visualisatie steeds herhaalt.
  Als je de visualisatie kwijt raakt door bijvoorbeeld afleiding, begin je opnieuw met het zwarte scherm of laat je het rusten en probeert het later nog eens.

Probeer verschillende voorwerpen te visualiseren als je het fruit eenmaal goed beheerst. Als je eenmaal je bewuste visualisaties uit de eerste 3 oefeningen goed onder controle hebt, kan je doorgaan met de volgende fase waarbij je een idee of concept omzet in een bewegend beeld.

Oefening 4

 1. Ontspan en ga in meditatie.
 2. Kies een concept, bijvoorbeeld vrijheid, zoektocht, liefde, rijkdom...
 3. Concentreer je op het woord dat je gekozen hebt, contempleer er over, wat betekent het voor jou en wat betekent het in het algemeen of hoe zien anderen het, laat het goed tot je doordringen.
 4. Visualisser het concept door situaties of gebeurtenissen voor je te halen waarbij het concept naar voren komt zoals jij in de vorige stap hebt ingezien.
 5. Zorg dat je niet afdwaalt in fantasie maar houd het beeld vast, je kan het beeld verruimen door meer details te zien maar de connectie met het concept wat je hebt gekozen moet steeds aanwezig zijn.

Als je deze oefeningen goed beheerst zal de volgende stap niet zo moeilijk zijn. Je hebt waaarschijnlijk controle over je bewuste visualisaties.
In de volgende stap ga je een gebeurtenis visualiseren die binnen korte tijd gaat plaatsvinden in de werkelijke wereld.
Zorg dat je het eenvoudig houd en verval niet in egoïstische verlangens om je eigen wensen in vervulling te laten gaan.

Oefening 5

 1. Ontspan en ga in meditatie.
 2. Creeër een gebeurtenis die plaatsvindt in een omgeving met mensen die je regelmatig ziet. Een simpele goedemorgen tegen een collega zeggen is natuurlijk niet de bedoeling. Stel je een specifieke gebeurtenis voor die zal gaan plaatsvinden en visualiseer die gebeurtenis, samen met de mensen en hoe zowel jij als zei het zien , ervaren en er op reageren
 3. Concentreer je op het woord dat je gekozen hebt, contempleer er over, wat betekent het voor jou en wat betekent het in het algemeen of hoe zien anderen het, laat het goed tot je doordringen.
 4. Zorg dat het een redelijk eenvoudige gebeurtenis blijft en schrijf je visualisatie na afloop op.
 5. Probeer ook een voorstelling te maken wannneer de gebeurtenis gaat plaatsvinden, bijvoorbeeld vijf dagen nadat je het hebt gevisualiseerd.

Je begrijpt dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat je het netjes moet houden. Ook hier geldt de wicca rede, van alle acties die je onderneemt, zal je ook zelf de consequenties dragen.

terug