_

Wat is Wicca

Wat is Wicca? Het wordt omschreven als een kracht, een energie, een religie zonder de bagage van de religies van de gevestigde orde.
Volgens anderen een reis naar verlichting door Godin aanbidding en de mystieke kunst van witte magie.
 Van oorsprong een natuurreligie, en wie wicca bedrijft, zal automatisch een band met de natuur scheppen, het zijn namelijk de oerenergie├źn, die altijd al geweest zijn en de potentie van de kosmos en het leven zijn, die aangewend worden door de wicca om magie te bedrijven.
 Anno 2009, het digitale tijdperk kijken we anders tegen deze zaken aan, de gemiddelde aardbewoner is veel meer down-to-earth ingesteld en vindt zaken als kracht en energie vage termen, "zweverig" en hebben niets toe te voegen aan het dagelijkse leven. Juist Wicca is een manier om te aarden, in kontakt te komen met wat werkelijk is en een weg die leidt naar een leven dat niet alleen bepaald wordt door toevalligheden en omstandigheden, maar waarbij het leven gestuurd kan worden door gecontroleerde toevalligheid of samenloop van omstandigheden.
 Het woord magie roept al snel associaties met bovennatuurlijkheid en het paranormale op, wicca is een pad dat gevolgd kan worden en naarmate je verder op weg bent zullen bovennatuurlijke zaken opeens natuurlijker worden en wat eens paranormaal was normaal worden.
 Besef eens dat je dit leest, beoordeeld, bekritiseert, waarmee, wie of wat is het dat hiermee bezig is, het pad zal leiden tot het begrijpen van de essentie van het bewustzijn, en heel praktisch, zoals men ook leert autorijden door te doen en daarin te vorderen, zal je als het pad gevolgd wordt ook leren en vorderen in het begrijpen van jezelf, de wereld en het universum.
 En in dit begrip ligt besloten dat jij in controle bent over je leven en niet omgekeerd, dat is de weg van de Wicca!