_

Kaarsen

brandende kaars

De geschiedenis van het kaarsen branden is bijna even oud als de ontdekking van het vuur.
Het is een voortzetting van de aanbidding van het vuur. Symbolisch staat de brandende kaars voor spirituele verlichting, de kracht van de zon en de levensenergie in de mens.
Nauw verbonden met het vuur element, reageren kaarsen zeer snel bij magische handelingen en creatieve visualisaties.
Het aansteken van een kaars alleen al creeërd een magische, spirituele atmosfeer en zoals het donker de ruimte schept voor het licht, worden wensen en verlangens in de realiteit gebracht.
De vorm, grootte en kleur zijn belangrijke onderdelen in kaarsen magie. De kaars kan zelf, of als onderdeel van een spreuk betrokken zijn bij magische handelingen, welke vorm het ook is, de kaars is het middelpunt van de aandacht, ofwel de focus.

Kleur:
De kleur staat voor de intentie, dus wat je wil bereiken.
Vorm:
De vorm staat voor het doel of onderwerp.
Grootte:
De grootte is afhankelijk van de tijd die de spreuk nodig heeft.

De kleuren zijn het belangrijkst als je kaarsen magie bedrijft. Er zijn 12 basiskleuren die allemaal een verschillende trillingsenergie of vibratie geven.
Rood is het meest directe en krachtige, violet het meest passieve en spiritueel ontvankelijke.
De 7 primaire kleuren van het lichtspectrum,rood,oranje,geel,groen,blauw,indigo en violet kunnen hun energieën zowel naar buiten en voren sturen als naar binnen en achteren.
Er zijn nog 5 toegevoegde secundaire kleuren, zwart, wit, grijs, roze en bruin. Grijs wordt bijna niet gebruikt omdat het de leegte voorstelt en bewegingsloos is.
Roze staat voor aantrekking en verleiding. Zwart verankerd en neemt op. Bruin stabiliseert en zorgt voor blijvendheid, gestaagheid.
De trillingsfrequentie komt overeen met de tijd die nodig is om een spreuk te activeren, daarom is de grootte van de kaars van belang. En hoe langer het duurt voordat er activatie plaatsvindt, hoe meer tijd en energie in de voltooïng van de spreuk zit.

De eerste stap in kaarsenmagie is het kiezen van een kaars waarvan de kleur en vorm je wens of verlangen symboliseert.
Vervolgens moet je de kaars laden ofwel van energie voorzien. Dit kan je doen door de kaars in te wrijven met een geschikte etherische olie. Meestal een olie die is gemaakt van een plant of bloem die ook symbool staat voor je wens. Doe een beetje olie tussen je vingertoppen en wrijf van onder naar boven over de kaars en dan weer via het midden naar beneden. Herhaal dit totdat de hele kaars van een laagje olie is voorzien.

Kaarsen, kleurbetekenis en spreuken

Volg de links hieronder naar de beschrijving van de kaarseigenschappen

  1. De kaarsen kleuren kaart
    Een overzicht per kleur en bijbehorende betekenis
  2. De kaarsen vormen kaart
    Een aantal vormen en hun betekenis
  3. De astrologische kaarsen kleuren kaart
  4. De kleuren behorende bij de tekens uit de astrologische kalender
  5. Kaarsenmagie
  6. Een aantal spreuken die je met kaarsen magie uit kan voeren.
terug