_

Astrologie

aphrodite wicca liefde

De Zodiac is een cirkel verdeeld in 12 segmenten.
Elk segment symboliseert een overeenkomstig sterrenbeeld uit de riem van sterrenbeelden die rond de aarde aanwezig is.
De ware betekenis van de Zodiac ligt in de verplaatsing ofwel transformatie van energie van het onstoffelijke naar het stoffelijke. Het wordt ook wel pre-natale (voor-geboorte) energie genoemd.
 Het ontwaken van de Wicca geest en het volgen van het Wicca pad kan ook omschreven worden als een leven waarbij deze pre-natale energie opnieuw ontsloten wordt en de leidraad in het leven zal zijn.

  Als de zon binnen een bepaald sterrenbeeld zichtbaar is, zullen alle personen, geboren in die periode, alle kwaliteiten van dat sterrenbeeld erven of uitdrukken in zijn of haar leven.
 Duidelijker gesteld, deze kwaliteiten zullen de basis van de persoonlijkheid vormen, het leven zelf, de omgeving, de opvoeding, maar uiteindelijk vooral de kracht van de geest van de persoon zelf zullen bepalen welke kwaliteiten ook tot uitdrukking gaan komen en welke niet.

De twaalf tekens van de Zodiac

 1. Ram : 21 Maart - 19 April
  Element: Vuur
  Planeet: Mars
  Metaal: IJzer
  Edelsteen: Robijn
  Kleur: Vuurrood
 2. De Ram heeft de neiging tot egoïsme, de eerste te zijn, actie.
  De Ram is een mannelijk teken, zoekend naar identiteit. Het is deze zoektocht waaruit het ogenschijnlijke egoïsme voortvloeit en niet andersom. Het is een uitdaging voor de Ram om in het leven een einde te maken aan deze identiteit of het destructieve zelf.
  Een Ram kan van buitenaf gezien hard en zonder angst overkomen, van binnen is de Ram echter timide, gevoelig en met veel hart. De samensmelting van buiten en binnen zou het einde kunnnen inleiden van de zoektocht. Met een sterke wil en agressie heeft de Ram een enorme kracht en energie. Rammen zijn leiders, ondernemers en zijn meestal bezig de wereld rondom zich in hun richting te sturen.
 3. Stier : 20 April - 19 Mei
  Element: Aarde
  Planeet: Venus
  Metaal: Koper
  Edelsteen: Topaas
  Kleur: Rood en oranje
 4. Stieren zijn een van de meest produktieve tekens op de dierenriem. Ze zijn altijd op zoek naar de werkelijke waarde en betekenis van het leven. Zoals een echte stier, zijn ze passief en tevreden maar als ze kwaad worden gemaakt zullen ze aanvallen. Buigzaamheid en consistentheid zijn de giften van dit teken, obstinaatheid en het weigeren om te veranderen de zwakheden.
  Een Stier houdt van een comfortabel leven, is conservatief ingesteld maar ook zeer praktisch. Zij houdt van een onveranderlijk leven. Aangezien leven doorlopende verandering inhoudt, is het de uitdaging van de Stier om in het leven met deze verandering te leren omgaan, maar beter gezegd, werkelijk te leren leven.
 5. Tweelingen : 20 Mei - 20 Juni
  Element: Lucht
  Planeet: Mercurius
  Metaal: Kwik
  Edelsteen: Alexandriet
  Kleur: Oranje
 6. De tweeling houdt van afwisseling, zei is altijd aan het denken en kijken, al zei het vaak tegenstrijdig. De voorkeur voor afwisseling gaat verder, ze kunnen ook erg wisselvallig zijn, de ene dag hebben ze een bepaalde mening over iets, de volgende dag is de mening totaal omgedraaid.
  Het is de opgaaf aan de tweeling om die dualiteit te overzien en daarmee te overstijgen, een start zou kunnen zijn om geen mening of conclusie aan het ding of onderwerp wat bekeken wordt te hangen, maar alleen observeren wat er zich in zijn of haar hoofd afspeelt. Tweelingen kunnen alles voor elkaar krijgen, alleen als zei hun talenten niet focussen, door teveel meningen te hebben over teveel verschillende dingen, zouden ze hun dromen kunnen mislopen.
 7. Kreeft : 21 Juni - 22 Juli
  Element: Water
  Planeet: Maan
  Metaal: Zilver
  Edelsteen: Turkoois
  Kleur: Amber
 8. De harde schaal van de krab die de zachte inhoud omhult is een ware metafoor van dit teken. Kreeften zijn van nature hartstochtelijke, liefdevolle en gepassioneerde mensen maar verbergen deze emoties vaak achter een muur van onverschilligheid. Als ze geagiteerd zijn kruipen ze terug in hun schulp maar staan altijd klaar om met hun scherpe klauwen toe te slaan.
  Kreeften zijn huismensen en hebben de huiselijke stabiliteit nodig om zich prettig te voelen. Als kreeften een stabiele basis hebben van waaruit zij kunnen opereren en zich in kunnen terugtrekken zullen zei slagen en hun doelen bereiken. Het is de taak van de kreeft om balans te brengen tussen de zachtheid of tederheid van de emotionele spirit en de harde en kille schil die zich overmatig beschermt tegen de buitenwereld.
 9. Leeuw : 23 Juli - 21 Augustus
  Element: Vuur
  Planeet: Zon
  Metaal: Goud
  Edelsteen: Opaal of zirkoon
  Kleur: Geelgroen
 10. De Leeuw is trots en het meest egoïstische teken van de dierenriem. Leeuwen moeten moeite doen om niet overijdel, arrogant en zelfgericht te worden. Ze willen graag midden in de aandacht staan en willen een indruk achter laten.
  Leeuwen zijn moeilijk om van te houden en mee samen te werken omdat ze weinig empathisch vermogen hebben, de energie die daarvoor nodig is gaat allemaal naar zichzelf.
  In het leven van de Leeuw licht de uitdaging daarin om te accepteren dat anderen ook gevoelens hebben, wat verantwoordelijkheid werkelijk inhoud en dat persoonlijke verandering goed is. Een Leeuw op dit pad kan een fijne, leuke en energetische partner zijn.
 11. Maagd : 22 Augustus - 22 September
  Element: Aarde
  Planeet: Mercurius
  Metaal: Kwik
  Edelsteen: Diamant
  Kleur: Lichtgroen
 12. De Maagd is praktisch ingesteld, produktief en bereid om zijn of haar eigen prioriteiten opzij te schuiven voor door andere opgelegde taken.
  De Maagd is altijd op zoek naar iets zinvols om uit te voeren, hierin schuilt ook het gevaar dat dit snel herkend wordt en er misbruik gemaakt wordt van de goede inborst en wil om te helpen van de Maagd.
  Het najagen van zin is ook gelijk de zwakte van dit teken, het kan doorslaan in obsessieve handelingen om zaken geordend en schoon te houden waarmee ze ook hun spontaniteit verliezen.
  De Maagd zal moeten inzien dat perfectionisme een ideaal is van een imperfect brein, als dit werkelijk ingezien wordt, werkelijk als in totaal,volledig, zal er een transformatie optreden die verder zelfinzicht onnodig maakt.
  In termen van karma kan je zeggen dat Maagden "oude zielen" zijn, al vele malen geïncarneerd en daarom van nature het dichtste bij de spirituele ontwaking, nirvana of hoe men het ook noemen wil.
 13. Weegschaal : 23 September - 22 Oktober
  Element: Lucht
  Planeet: Venus
  Metaal: Koper
  Edelsteen: Jade
  Kleur: Emeraldgroen
 14. De naam zegt het al, de Weegschaal weegt alles af, bekijkt alle mogelijkheden die in zijn of haar vermogen ligt. Dit weegproces leidt ook vaak tot besluiteloosheid of wanhoop waardoor een verkeerde beslissing wordt genomen
  De Weegschaal houdt van uiterlijk schoon,charme en artistieke zaken. Ze hebben de neigingen om persoonlijke trekjes waarvan ze denken anderen te beledigen te verbergen. Weegachalen zijn goede diplomaten en houden van een vredige en harmonieuze omgeving.
  De uitdaging voor de Weegschaal ligt daarin om het weegproces te overstijgen, een begin kan zijn door zichzelf oprecht de vraag te stellen of ze in staat is om al de keuzes die naar boven te komen te kunnen overzien, ze laten voor wat ze zijn, dus er geen oordeel aan te hangen in de zin van beter,slechter,mooier etc. maar direct actie te nemen.
 15. Schorpioen : 23 Oktober - 21 November
  Element: Water
  Planeet: Mars
  Metaal: IJzer
  Edelsteen: Kornalijn
  Kleur: Groenblauw
 16. De Schorpioen wordt gedreven door de zoektocht naar transformatie. Door de intense emoties van dit teken kunnen ze vaak obsessief gedrag vertonen wat vaak leidt tot een misbruik makende eigenschap.
  Schorpioenen zijn gefascineerd door de donkere en verborgen kanten van dingen en mensen. Ze zijn zeer vastberaden en hebben het vermogen om zaken volledig te doorzien.
  Geboren in dit teken betekent uitermate geschikt als Wicca. Mede gedreven door trots hebben Schorpioenen vaak moeite om te vergeven en ook te veranderen. Het pad van de schorpioen kan van goud worden als zij hun obsessieve karakter teniet weten te doen, dat begint bij de waarneming en erkenning ervan bij zichzelf.
 17. Boogschutter : 22 November - 21 December
  Element: Vuur
  Planeet: Jupiter
  Metaal: Tin
  Edelsteen: Saffier
  Kleur: Blauw
 18. De Boogschutter is altijd op zoek naar wijsheid. Denken en intuïtie zijn verstrengeld en maken het een complex teken. De verstrengeling zorgt er ook voor dat plannen vaak beëindigd zijn voordat ze klaar zijn.
  Het voortdurende zoeken is ook de drijfveer achter zijn of haar idealisme en de zoektocht naar de waarheid. De Boogschutter heeft vrijheid nodig, mede om ruimte te creeëren voor het voortdurende zoeken. Ze zijn optimistisch en enthousiast, de zwakheid zit in het onpraktisch zijn.
  Het is aan de Boogschutter om het zoeken op te geven, los te laten, er klaar mee te zijn, dan zal opeens blijken dat al wat gezocht werd er al is.
 19. Steenbok : 22 December - 20 Januari
  Element: Aarde
  Planeet: Saturnus
  Metaal: Lood
  Edelsteen: Zwarte opaal of toermalijn
  Kleur: Indigo
 20. De Steenbok is de ideale zakenman, hij of zij zal menselijke aangelegenheden niet in de weg staan voor zakelijke of geld gerelateerde kansen.
  Steenbokken hebben zeer sterke emoties en hebben er vaak moeite mee deze uit te drukken of te beheersen. Als ze te materialistisch worden, kunnen ze erg oncreatief, voorzichtig en serieus worden. Hun grootste gave is de mogelijkheid om te helen en grote visioenen te hebben. Hun grootste zwakte is manipulatief en misleidend te zijn.
  Een start voor de Steenbok is de emoties te leren herkennen en een plaats te geven in het leven en altijd er voor te zorgen dat materialisme niet de belangrijkste drijfveer wordt voor hun acties, ze kunnen hier een begin mee maken door hun materiële afhankelijkheid in te zien.
 21. Waterman : 21 Januari - 19 Februari
  Element: Lucht
  Planeet: Saturnus-Uranus
  Metaal: Lood
  Edelsteen: Aquamarijn
  Kleur: Violet
 22. Dit teken wordt geregeerd door Saturnus en Uranus, twee tegenovergestelden, de een verlant naar orde de ander breekt het weer af. Watermannen zijn erg betrokken, zelfs tegen het obsessieve aan, bij het anders, nieuw en radicaal zijn.
  Ze zijn vaak excentriek, vreemd en willen altijd vrijheid. Ze zijn zeer goed in het ontwikkelen van nieuwe ideëen maar hebben andere nodig om ze uit te voeren. De dualiteit in dit teken is tevens de charmerende kant.
  Watermannen zullen voor zichzelf de balans moeten nastreven en vastberadenheid ontwikkelen om ook tot uitvoer te komen, een begin is de bewustwording van de contradicties in zichzelf.
 23. Vissen : 20 Februari - 20 Maart
  Element: Water
  Planeet: Jupiter
  Metaal: Tin
  Edelsteen: Parel of amethist
  Kleur: Karmozijnrood
 24. Vissen zijn emotioneel en gevoelig. Ze leunen tegen religie en mystiek aan en trekken zich vaak terug van de wereld. Vissen dragen veel maskers om hun kwetsbaarheid te verbergen.
  Hun kracht licht in het vermogen om boven het materialisme uit te stijgen, de zwakheid om met de echte wereld om te gaan.
  Het is aan degenen die in dit teken geboren zijn om te waken dat de kwetsbaarheid voor angst gaat zorgen en deze angst vervolgens een muur om zich heen gaat opwerpen, dat zou de vis in een draaikolk brengen die zichzelf in stand houdt. Beschouw de kwetsbaarheid als iets positiefs, het woord kwetsbaar impliceert angst, noem het daarom gevoeligheid, hetgeen een gave is die alleen maar kan groeien en niet ommuurt dient te worden.
  En speciaal voor die ene vis, laat dat glazen schild uiteenspatten !